Home / Calls / CALL for participation of the series of workshops in the project “The hardest job is finding a job” (Macedonian version)

CALL for participation of the series of workshops in the project “The hardest job is finding a job” (Macedonian version)

Youth Council 

ПОВИК

за учество на серијата обуки во рамките на проектот

„Најтешка работа е да најдеш работа“

Млад си?

Живееш во Струга?
Невработен си?
Бараш работа?

Дали некогаш си размислувал кои вештини ти се потребни за да ја најдеш вистинската работа?

Младинскиот совет на Американската амбасада во Скопје ти нуди одлична можност да ги зајакнеш твоите вештините за барање на работа и за самовработување преку организизација 3 дневен интензивен тренинг на теми кои ќе ти бидат потребни за твоето вработување:

  • Мотивација и лидерство,
  • Стекнување на меки вештини (soft skills),
  • Алатки за барање на работа (CV, мотивациско писмо и интервју за работа)

Обуката ќе се оддржи во Струга  (24-26 Јули)

Право на учество на секоја од обуките ќе имаат 25 жители од наведената општина кои активно бараат работа и имаат од 18 до 30 години до датумот на оддржување.

Обуката е финансиски поддржана од Американската амбасада во Скопје и учеството е бесплатно.

Аплицирај на [email protected] со пополнување на Формуларот за пријавување најдоцна до – 21.07.2015

За повеќе информации контактирајте не на: [email protected]

Во прилог следи Формуларот за пријавување:

Младински совет на Американската Амбасада во Скопје

ФОРМУЛАР
за учество на серијата обуки во рамките на проектот

„Најтешка работа е да најдеш работа“

Име и презиме:
Возраст:
Пол:
Град:
Телефон:
Е-пошта:
Која е Вашата мотивација за учество на серијата обуки?

(не повеќе од 250 збора)

*НАПОМЕНА: Пополнетиот формулар се испраќа на [email protected]

 

Ви благодариме за интересот, доколку сте примени ќе бидете известени!

About Youth Council of the U.S Embassy in North Macedonia

The Youth Council brings together youth from different disciplines, interests, ethnicities and religious backgrounds. Established by the U.S. Embassy in Skopje, it seeks to generate creative ideas and projects to empower the youth of Macedonia, and to strengthen the voice of youth by advising the Embassy on important youth issues.

Check Also

On the topic of trash in North Macedonia!

NGOs, Council Members, High School Students along with their teacher, University Students as well as the НеБидиЃубре platform are tackling the issues with the trash in North Macedonia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *